'Gezonde' stap sappies!


Wij geven toe dat (te veel) alcohol niet in een gezond voedingspatroon past. Maar hé, 'te' is nooit goed. Bovendien houden we bijna allemaal wel van een drankje op z’n tijd, of dat nu bij een fancy diner is of tijdens een wilde stapavond. Wil je op die momenten een verantwoordere keuze maken? Lees dan snel verder, ik heb een top 3 gemaakt met de 'gezondste' keuzes.

1). Wodka - spa rood

Dit is waarschijnlijk één van de meest 'slanke' mix drankjes. Spa rood bevat geen kilocalorieën en geeft een heerlijk fris accent! Vraag die fijne barman nog even om een extra schijfje limoen of citroen in je drankje, dan krijg je meteen wat extra vitamientjes en antioxidanten binnen!

Wil je toch liever mixen met cola? Dan help jij jezelf in een paar slokken aan 80 extra kilocalorieën!

(Een glaasje wodka telt ongeveer 60 kilocalorieën + 80 van de cola = 140 kilocalorieën).

2). Plop, Champagne!

Doordat deze bubbels in smallere glazen (flutes) geschonken worden, bevat dit drankje maar 95 kilocalorieën per glas. Dat is net ietsje meer dan één volkoren boterham.

Ter vergelijking: een piña colada bevat weliswaar gezonde ingrediënten, zoals kokosmelk en ananassap, maar het blijft een calorieënbom en levert maar liefst rond de 640 kilocalorieën. Dat zijn meer dan 8 volkoren boterhammen (zonder beleg)!

Je hebt vast wel eens gehoord dat rode wijn (door de anti-oxidanten in dit sappie) hart- en vaatziekten helpt te voorkomen. Heb je tijdens het stappen liever niet zo'n rode bovenlip of verkleurde tanden: uit onderzoek blijkt dat champagne dezelfde anti-oxidanten bevat!

3). Gin tonic

Tsja... Tonic is natuurlijk een frisdrank en bevat daardoor evenveel suiker als andere frisdranken máár het drankje heeft handige bijwerkingen: het bevorderd de spijsvertering, helpt tegen malaria, koorts en blijkt zelfs goed te zijn tegen kanker.... Het heeft een grotere vochtafdrijvingende werking dan andere alcoholische dranken. Deze bijwerking is niet altijd even handig tijdens het stappen, tenzij er een groepje heerlijke hunks in het hoekje bij de toiletten staat!

Wil je toch de positieve effecten van een wijntje of biertje, maar geen alcohol tot je nemen, dan zijn er altijd nog de alcoholvrije soorten. En wat blijkt: we worden net zo blij van alcoholvrij bier als van alcoholhoudend bier. Dopamine wordt namelijk al aangemaakt als we de smaak van bier proeven.

Mensen met een verhoogde kans op hartziekten doen er goed aan een glas alcoholvrije rode wijn te nuttigen. In tegenstelling tot gewone rode wijn, verlaagt de 0%-vrije variant de bloeddruk flink.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square