Vijf tinten..


YES, de nieuwe Schijf van Vijf is er! Maar de Nederlanders zouden de Nederlanders niet zijn als niet iedereen er wat anders over te zeggen heeft... Is dit nou echt een goede hou vast of hebben alle tegenhangers toch wel enigzins gelijk?

Als je eet volgens de Schijf van Vijf krijg je voldoende mineralen, vitamines, eiwitten, koolhydraten, vetten en vezels binnen. Kies je verder niet te vaak voor producten die buiten de Schijf van Vijf staan, dan blijf je makkelijker op gewicht en vergroot je de kans op een gezonde oude dag. Want wij weten allemaal wel dat een bakje fruit beter is dan een patatje mét... Daarnaast helpt de Schijf van Vijf je om in grote lijnen milieuvriendelijker te eten. Toch blijven er vóór en tegenhangers. 'Waarom dan'? Hoor ik je denken...

Weet je wat wij vinden?

Het gaat om gezonde, afwisselende voeding. Iedereen met 'gezond' verstand kan dit, het is makkelijker dan je denkt! Want met puur eten, zoveel mogelijk verse groente en fruit, onverzadigde vetten en complexe koolhydraten (zoals volkoren en meergranen producten) heb jij voldoende energie voor een gezonde en actieve levensstijl, vol fun en beweging. Zelfs als je geen keukenprins(es) bent, een druk gezinsleven hebt, veel werkt en sport is deze levensstijl goed te be'happen'!

En weet je, zo lang je nadenkt over wat je binnen krijgt – je gezonde verstand gebruikt – en een balans vindt in de gezonde keuzes, voldoende sporten en bewegen en af en toe snacken, is het heus geen hogere wiskunde. Dus jij kunt het ook!

Ben je benieuwd naar een paar van onze tips om gezond eten nog makkelijker te maken?

^ Probeer in elke maaltijd groente of fruit te verwerken

^ Kies voor onverzadigde vetten zoals ongezoute noten, avocado of vette vis

^ Probeer geen pakjes, zakjes en andere toegevoegde suikers te verwerken in jouw maaltijden

^ Bereid zelf je maaltijden: jouw eigen meegenomen mix is echt gezonder dan de kantine maaltijd die zowat van je bord af druipt...

^ Houd je recepten eenvoudig zodat je snel wat heerlijks kunt koken. Dit zorgt ervoor dat koken op drukke dagen geen hele opgave wordt!

Tot slot... Elk lichaam reageert anders op bepaalde voedingsstoffen. Belangrijk is dat je een belans vindt die voor JOU werkt! Heb je al een voedingsschema bij Rutger opgehaald? Het is heel simpel: je houd elke dag precies bij wat je eet en op hand daarvan kunnen jullie samen jouw eetpatroon bijschaven!


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square